Projekt realizowany dla młodzieży niepełnosprawnej
Fundacja Educare et Servire realizuje projekt pn. "Szkoła Talentów" RPPK.09.04.00-18-0006/18
Celem projektu „Szkoła Talentów” jest wzrost zatrudnienia niepełnosprawnych absolwentów Szkoły Usług Hotelarskich, Sztuki Gotowania i Innych Zawodów
(SUHSGiIZ) w Dębicy, kształcących się w zawodzie pracownik pomocniczy obsługi hotelowej (PPOH) poprzez dostosowanie oferty kształcenia do potrzeb rynku
pracy.
Partner projektu
GRAND ANDRZEJ GRYGIEL - Grand Chotowa
Hotel*** SPA & Resort
Dla kogo?
Grupę docelową projektu stanowią osoby, które zamieszkują na terenie Podkarpacia w wieku 15-20 lat będące osobami niepełnosprawnymi intelektualnie i
ruchowo w stopniu lekkim, umiarkowanym, znacznym, z autyzmem, aspergerem, osoby słabowidzące i z niedosłuchem, które uczęszczają do Szkoły Usług
Hotelarskich, Sztuki Gotowania i Innych Zawodów (SUHSGiIZ) w Dębicy prowadzonej przez Fundacje Educare et Servire.
Co oferujemy?
• doposażenie pracowni szkolnych
• dodatkowe płatne wakacyjne praktyki dla Uczniów
• staże dla kadry pedagogicznej w celu podniesienia kompetencji w przedmiotach zawodowych
Kiedy?
Projekt relizowany jest od 01-09-2018 do 31-08-2021.
Planowane efekty projektu:
•objęcie szkoły patronatem przedsiębiorstwa, w zakresie kształcenia w zawodzie: pracownik pomocniczy obsługi hotelowej, co zapewni ścisłą współpracę.
•dostosowanie programu kształcenia w zawodzie : pracownik pomocniczy obsługi hotelowej już nauczanym w szkole do bieżących i przyszłych potrzeb rynku pracy.
•doposażenie 3 pracowni zawodowych zgodnie z potrzebami rynku pracy i osób niepełnosprawnych zgodnie z diagnozą wypracowaną wspólnie z pracodawcą.
•wzrost wiedzy i doświadczenia zdobytego na rynku pracy w ramach staży i praktyk zrealizowanych przez 24 uczniów i 6 nauczycieli.
Wartością dodaną projektu jest stworzenie warunków zatrudnienia osób z niepełnosprawnościami intelektualnymi w dynamicznie rozwijającej się branży
hotelarskiej.
WARTOSĆ PROJEKTU: 955 915,50 zł. Wkład Europejskiego Funduszu Społecznego: 812 528,17 zł.
Zapytania ofertowe:
2018.03.15 Zapytanie ofertowe na sprzęt hotelarski
Załącznik nr 1 Specyfikacja zamowienia
Załącznik nr 2 Formularz oferty
Załącznik nr 3 Oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia
Załącznik nr 4 Wzór umowy
2018.03.15 Zapytanie ofertowe na sprzęt ogrodniczy
Załącznik nr 1 Specyfikacja zamowienia
Załącznik nr 2 Formularz oferty
Załącznik nr 3 Oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia
Załącznik nr 4 Wzór umowy
2018.02.05 Zapytanie ofertowe na sprzęt komputerowy i multimedialny
Załącznik nr 1 Specyfikacja zamowienia
Załącznik nr 2 Formularz oferty
Załącznik nr 3 Oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia
Załącznik nr 4 Wzór umowy
2018.01.04 Zapytanie ofertowe na pracownię gastronomiczną
Załącznik nr 1 Specyfikacja zamowienia
Załącznik nr 2 Formularz_oferty
Załącznik nr 3 Oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia
Załącznik nr 4 Wzór umowy
Projekt współfinansowany przez Unię Europejską z Europejskiego Funduszu Społecznego
w ramach Regionalnego Programu Operacyjnego Województwa Podkarpackiego na lata 2014-2020 w ramach Osi priorytetowej: IX Jakość edukacji i kompetencji w regionie
Działanie: 9.4 Poprawa jakości kształcenia zawodowego
Aktualizacja podstrony: 5 luty 2019